Iedere vrouw kan er mooi uitzien, ongeacht de maat of lichaamsvormen. Heb jij een maatje meer? Ook dan kun je stralen. Kleding is een belangrijke factor die bepaalt hoe jij je voelt. Wanneer je je mooi voelt in je kleding, straal je meer dan wanneer de kleding niet goed floriseert.

We geven 10 tips waarop je kunt letten wanneer je een maatje meer hebt en kleding uitzoekt of koopt:


Tip 1: Koop de goede maat

Het klinkt misschien wat overbodig, maar de goede maat kopen is heel belangrijk. Niet in alle winkels zijn de grotere maten te koop, waardoor veel mensen dan maar een kledingstuk kopen wat wel te koop is, maar niet optimaal zit. Trek geen kleding aan die te klein is. Te kleine kleding laat je juist voller lijken. Koop kleding die goed aansluit op je figuur.


Tip 2: Geen kollen en hooggesloten kleding

Wanneer je een grotere boezem hebt, koop dan shirts, truien en shirts met een v-hals of een grote ronde hals. Wanneer je een kolletje draagt of kiest voor kleding met een hooggesloten hals, wordt de nadruk juist gelegd op je boezem.


Tip 3: Lange blouses of tops

Korte blouses of tops kunnen anders ogen dan langere blouses en tops. Daarmee is er ook meer bewegingsvrijheid. Heb je een slanke taille? Benadruk de taille dan door bijvoorbeeld een riem om je middel te dragen.


Tip 4: Geen grote prints, maar kleine prints

Een print is altijd leuk om een kledingstuk, omdat dat de focus legt op het kledingstuk. Vermijd zoveel mogelijk grote prints, maar ga juist op zoek naar kleding met kleine prints. Kleinere prints laten je figuur beter uitkomen.


Tips 5: Soepel vallende stoffen

Kies niet al te zware stoffen zoals: fluweel, velours of ribstof. Ga juist voor soepel vallende stoffen zoals: katoen en linnen of stoffen die daarop lijken.


Tip 6: Jeans met wijd uitlopende pijpen

Heb je wat vollere benen, dan is een jeans met wijd uitlopende pijpen prachtig. Een skinny jeans kan je benen erg accentueren. Van het merk Zizzi verkopen we verschillende jeans. Bekijk de jeans.


Tip 7: A-lijn jurkjes

Vaak vind ik jurkjes ook erg mooi staan en kies vooral een jurkje met een A-lijn (strakker van boven en onder de boezem wijd uitlopend). Wanneer je daarnaast ook nog hakken draagt onder een jurkje of rok, oog je ook slanker.


Tip 8: Maak gebruik van accessoires

Gebruik een mooie sjaal of een gave ketting om ‘verticale lijnen’ te creëren. Kies voor sieraden die in verhouding zijn met je lichaam. Ben je wat voller, kies dan ook voor grotere en vollere sierraden. Kleine, pieterige sierraden laten je juist voller lijken.


Tip 9: Kies voor donkere kleuren

We bedoelen hiermee niet dat je helemaal in het zwart moet lopen. Kies juist eens wat minder voor de kleur zwart en wat meer voor donkerblauw, bruin of donkergroen. Je kunt de donkere kleuren wel opvrolijken met kleurrijke accessoires.


Tip 10: Wees trots op jezelf!

Je kleding bepaald voor een groot deel hoe je eruit ziet. Maar daarnaast is je uitstraling nog veel belangrijker. Wees trots op jezelf en op de mooie kleding die je draagt! Je bent mooi, ook al heb je een maatje meer. Wanneer je daarin gelooft, straal je dat ook uit.